Субота, 20.04.2024, 00:42 | Вітаю Вас Гість
.
.
.
.
.
.
.
.
Swallow Junior Wrestling Club
Борцівський спортивний клуб "Ластівка"
Головна » 2010 » Жовтень » 4 » 45-й міжнародний турнір з вільної боротьби пам’яті О.Довбуша
45-й міжнародний турнір з вільної боротьби пам’яті О.Довбуша
01:47

RUS Чемпіон у ВК до 96кг 24-25 сентября 2010 года в столице гуцульского края Коломые прошел 45-й международный традиционный турнир по вольной борьбе на призы Олексы Довбуша среди молодежи (юниоры - возраст 18 до 20 лет). В соревнованиях принимали участие команды из стран: Белоруссия, Грузия, Молдова, Россия и Украина.

  Наш выпускник Олег Литвинчук завоевал бронзу у ВК до 55 кг («традиционно» - в прошлом году также). Менее удачно выступили Иван Кусяк, Василий Курылюк, Григорий Шулепа - 5 места. Несмотря на это турнир был зрелищным благодаря организаторам, которые пригласили лучшие борцовские школы стран СНГ, а также благодаря меценату Андрею Силецкому. Интервью телерадиокомпании "НТК" с Андреем Силецким на 44-м турнире можно посмотреть по адресу: www.youtube.com

Несомненно, лидировала на турнире команда России. Но из года в год спортивный уровень наших земляков растет благодаря этому турниру, стоит упомянуть только именитых атлетов, которые в свое время боролись в Коломые: Михаил Кушнир, Игорь Первачук, Василий Федоришин, мастера спорта Александр и Юрий Овчаренко, и многие другие. В этом и есть цель такого рода соревнований: открывать новые имена.

Давід МарсагішвіліПо моему мнению, одним из таких имен является атлет из Грузии - Давид Марсагишвили (ВК до 86 кг), который продемонстрировал яркую и грамотную борьбу. Однако ему немного не хватило сил для финала - в результате 2-е место. Это имя мы еще услышим на первенствах Европы и Мира.

Не новое, но яркое имя из команды Херсона в весовой категории до 120 кг - чемпион мира среди молодежи Мурадин Кушхов. В первом поединке жребий свел Мурадина со спортсменом из России - три напряженных периоды, только «цветные шарики» не дали шанса выиграть. Украинский спортсмен боролся за бронзовую медаль. Хочу заметить, что в самой большой весовой категории 120кг редко бывают приема, которые оценивают более 1 балла, поэтому борьба не является зрелищной. Но не в данном случае, Мурадин одержал уверенную победу, проведя несколько ярких 3-х бальных бросков, и стал бронзовым призером турнира.

К сожалению, протоколов соревнований до сих пор так и нет на просторах Интернета. То ли кризис то ли не удачное время для проведения турнира выбрали организаторы, зрителей и болельщиков было меньше чем в прошлом году. Пожелаем только развития и процветания этому традиционному турниру!  

UKR Григорій Шулепа 24-25 вересня 2010 року у столиці гуцульського краю Коломиї відбувся 45-й міжнародний традиційний турнір з вільної боротьби на призи Олекси Довбуша серед молоді (юніори – вік 18 до 20-ти років). В змаганнях приймали участь команди із країн: Білорусія, Грузія, Молдова, Росія та Україна.

Наш випускник Олег Литвинчук виборов бронзу у ВК до 55кг («традиційно» – минулого року також). Менш пощасливило Івану Кусяку, Василю Курилюку, Григорію Шулепі – 5 місця. Не зважаючи на це турнір був видовищним завдячуючи організаторам, які запросили кращі борівські школи країн СНГ, а також меценату, Андрію Сілецькому. Інтерв’ю телерадіокомпанії "НТК" з Андрієм Сілецьким на 44-у турнірі можна переглянути за адресою: www.youtube.com

Беззаперечно, лідирувала на турнірі команда Росії. Але з року в рік спортивний рівень наших земляків зростає завдячуючи цьому турнірові, варто згадати лишень іменитих атлетів, які в свій час боролись в Коломиї: Михайло Кушнір, Ігор Первачук, Василь Федоришин, майстри спорту Олександр та Юрій Овчаренки, та багато інших. В цьому і є мета такого роду змагань: відкривати нові імена.

На мою думку одним із таких імен є атлет із Грузії – Давід Марсагішвілі (ВК до 86 кг), який продемонстрував ярку та грамотну боротьбу. Проте йому трохи забракло сил для фіналу – в результаті 2-е місце. Це ім’я ми ще почуємо на першостях Європи та Світу.

Мурадін Кушхов Не нове, але ярке ім’я із команди Херсону у ваговій категорії до 120 кг – чемпіон світу серед молоді Мурадін Кушхов. У першому поєдинку жереб звів Мурадіна із спортсменом з Росії – три напружених періоди, тільки «кольорові кульки» не дали шансу виграти. Український спортсмен боровся за бронзову медаль. Хочу зауважити що у найважчій ваговій категорії 120кг рідко бувають прийому, які оцінюють більше 1 балу, тому боротьба не є видовищною. Але не в даному випадку, Мурадін здобув впевнену перемогу провівши декілька ярких 3-х бальних кидків і став бронзовим призером турніру.

На жаль, протоколів змагань до цього часу так і немає на теренах Інтернету. Чи то криза чи то не вдалий час для проведення турніру вибрали організатори, глядачів та вболівальників було менше ніж торік. Побажаємо тільки розвитку традиційному турнірові!

Переглядів: 2498 | Додав: IgorOK | Теги: міжнародний турнір, Олег Литвинчук, Давід Марсагішвілі, Мурадін Кушхов, Андрій Сілецький, вільна боротьба, О.Довбуш | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Хмара
Статистика


Рейтинг сайтів прикарпаття
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Сьогодні сайт відвідали:
Карта відвідування
Locations of visitors to this page
Наша кнопка
Борцівський спортивний клуб Ластівка
Код кнопки:
champion.com.ua
Прогноз погоди
Джурів 
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031